Seed2feed-header

Seed 2 feed

Vanuit de coöperatieve gedachte dat je samen meer bereikt dan alleen, organiseert Rabobank Westland een internationale conferentie over het wereldvoedselvraagstuk en hoe het Nederlandse glasgroentecluster (paprika’s, aubergines, komkommers en tomaten) kan bijdragen aan een oplossing. Als marktleider in het cluster voelt Rabobank Westland zich verantwoordelijk om hieraan bij te dragen. Door verschillende partijen samen te brengen en door kennisdeling en informatie uitwisseling zoekt Rabobank Westland naar oplossingen om voedselschaarste in landen zoals Afrika terug te dringen voor een betere toekomst. Nu zaaien, is straks oogsten!

Intern draagvlak kweken

Rabobank Westland wil graag de medewerkers betrekken bij de conferentie en draagvlak creëren. Hiervoor bedacht Trend de interne campagne ‘Kweek de grootste paprika en win!’. Iedere medewerker kreeg bij aanvang van de campagne een paprikaplantje op zijn of haar bureau. Medewerkers werden uitgedaagd  voor een groeicompetitie; degene met de grootste paprikaplant wint uiteindelijk twee toegangskaarten voor de conferentie. Via een interne Facebook pagina worden medewerkers voortdurend voorzien van informatie en tips. Ook kunnen medewerkers het verloop van het groeiproces van hun plant op Facebook delen.

Zaaien voor een goede opkomst

Het ‘Seed 2 Feed’ concept hebben we van begin tot eind, zowel visueel (fotografie) als tekstueel, ingevuld. Het concept dragen we breed uit via verschillende uitingen. Doel is in eerste instantie vooral het bereiken van een goede opkomst.  De vooraankondiging onder de noemer ‘Save the date’ en de officiële uitnodiging hebben we reeds afgerond. Op dit moment werken we nog aan het programmaboekje, vip uitnodigingen en de signing voor op de conferentie zelf. De eerste 100 aanmeldingen zijn reeds binnen en dit aantal groeit nog steeds.

Onze taak stopt niet na de conferentie. Wij zorgen eveneens voor een goede opvolging. Hoe is de conferentie verlopen en wat zijn de uitkomsten? Via verschillende uitingen maken we dit na afloop van de conferentie kenbaar.